Βρείτε τα βιβλία, στην Ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ και στην Αγγλική γλώσσα στο Amazon, σε μορφή ebook και paperback,


Μες στον αέρα και στους ανθρώπους
AMID PEOPLE AND AIR
Argentinierstrasse 16

Ο Εκδικητής

Έχεις εγκέφαλο μέσα στο κεφάλι σου. Έχεις πόδια στα παπούτσια σου. Μπορείς να κατευθυνθείς προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξεις.

Dr. Seuss

Τι θα κάνατε αν υποψιαζόσαστε ότι η σύντροφος σας έχει εξωσυζυγική σχέση; Θα προσπαθούσατε να ανακαλύψετε την αλήθεια, ακόμη και βάζοντας ένα Ινδό χάκερ να  αποκαλύψει τις διαδικτυακές συνομιλίες της γυναίκας σας; Ή μήπως θα σκεπτόσασταν: «Αφού δεν τη σηκώνεις την αλήθεια και σε χαλάει, γιατί την αναζητάς, αγόρι μου!»

Ένας άντρας ανακαλύπτει ότι τον απατάει η γυναίκα του και η σταδιακή μεταμόρφωσή του από μανιασμένο εκδικητή σε έναν ώριμο άνθρωπο με ανεκτικότητα, που καταφέρνει να απεγκλωβιστεί από τον αρχικά μανιακό εγωισμό του. Τρεις διαδοχικές, φαινομενικά τυχαίες, συναντήσεις συντελούν σε αυτό τον μετασχηματισμό. Μάλλον δεν του ταίριαζε ποτέ ο ρόλος του εκδικητή. Τι δρόμο θα επιλέξει τελικά;

Κάπως έτσι φαντάστηκε ο Ηλίας τον εαυτό του με το γιαταγάνι στο χέρι, να τους τρυπά μαζί σαν σουβλάκι – τον εραστή πρώτα και μετά τη γυναίκα του. Τα τρυπημένα κορμιά τους σπάραζαν καθώς τα διαπερνούσε η ατσάλινη λάμα. Τότε, τους έκανε να υποφέρουν πιο πολύ, κουνώντας το σπαθί του πέρα δώθε. Τους άκουγε ήδη να στριγκλίζουν και να ζητούν συγχώρεση.

Lovemaking (detail), EGON SCHIELE, 1915
 

«Τρέξε αυτό το πρόγραμμα στον υπολογιστή του σπιτιού σας, και άσε τα υπόλοιπα πάνω μου. Σε καμιά εβδομάδα το πολύ θα ξέρω τον κωδικό της» του είχε πει πριν από μία εβδομάδα ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι ο Ηλίας δίσταζε, γιατί φοβόταν μήπως ανακάλυπτε η γυναίκα του ότι προσπαθούσε να την παρακολουθήσει. Δεν ήταν αυτός ο μοναδικός λόγος που αμφιταλαντευόταν. Θυμόταν την κουβέντα που είχε προκαλέσει δήθεν τυχαία, μια μέρα που βρισκόταν μ’ έναν φίλο του έμπειρο στα ερωτικά, ο οποίος του είχε πει: «Καλύτερα να μην ξέρει κάποιος. Δηλαδή, για να καταλάβεις, κι αυτοί που έμαθαν, τελικά μετάνιωσαν. Εκ των υστέρων θα προτιμούσαν την άγνοια, αλλά τότε ήταν ήδη αργά».

Beethoven Frieze, by Gustav Klimt (1901)

Ο Ηλίας ταράχτηκε και παραλίγο να πέσει από το στριφογυριστό σκαμπό στο οποίο είχε μόλις βολευτεί.
«Τι εννοείτε; Πού ξέρετε ότι έπαθα κάτι;»
Η γυναίκα χαμογέλασε.
«Δεν το ξέρω. Απλώς εδώ και αρκετό καιρό σας βλέπω που περνάτε απέξω και λοξοκοιτάτε, αλλά σήμερα επιτέλους μπήκατε! Έτσι λοιπόν σκέφτηκα πως κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε…»
«Μωρέ, γκρεμίστηκε, όχι μόνο φούρνος, αλλά και το σπίτι μου γκρεμίστηκε» είπε ο Ηλίας. «Θα μου κάνετε έναν ελληνικό καφέ σας παρακαλώ, σκέτο. Δεν πίνω καφέ, μόνο τσάι, αλλά σήμερα θα πιω».

2023 Μιχάλης Σαλαμπάσης. All Rights Reserved.