Επισκεφτείτε το YOUTUBE κανάλι και δείτε έργα σε 10 λεπτά!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

Παγκόσμια Λογοτεχνία σε 10 λεπτά

Επισκεφτείτε το YouTube κανάλι ᐅ

Σε αυτό το YOUTUBE κανάλι θα βρείτε μεταγλωτισμένα βίντεο με σπουδαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στα Ελληνικά. 

Όλα τα έργα παρουσιάζονται μέσα σε 10 λεπτά. Μπορεί λοιπόν κάποιος γρήγορα να αποκτήσει μια ιδέα για το έργο. Έτσι μπορειτε να αποφασίσετε αν θα αφιερώσετε 2-3 ώρες για ένα θεατρικό ή πολλές μέρες για ένα ογκώδες μυθιστόρημα. Αυτός άλλωστε είναι ο τρόπος που δίνει την πλήρη απόλαυση από ένα λογοτεχνικό έργο.

Πάντα τα βίντεο θα περιέχουν κωμικά στοιχεία στις διάφορες μορφές που υπάρχουν (χιούμορ, ειρωνεία, γκροτέσκο). Επιπλέον μπαίνουμε στον κόπο του υποτιτλισμού, ώστε ακόμη και άτομα με πρόβλημα ακοής, να μπορούν να παρακολουθήσουν. 

Γιατί το κάνουμε αυτό? Πρώτα απ’ όλα αγαπάμε το θέατρο και την λογοτεχνία. Δεύτερον, η συγκεκριμένη μορφή απαιτεί μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να παρουσιάσεις τη σύνοψη έργων όπως η Οδύσσεια για παράδειγμα. Αυτή η αφηγηματική πρόκληση μ’ αρέσει πολύ. Επίσης, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ όταν ήμουν παιδί λάτρευα τα PlayMobil! Ετσι όταν έπεσε στην αντίληψη μου πως υπάρχουν τέτοια βίντεο σκέφτηκα να τα κάνω και στην Ελληνική γλώσσα.  

Επικοινώνησα με τον αρχικό δημιουργό και απέκτησα την άδεια για να μεταφέρω τα βίντεο του στα Ελληνικά. Δηλαδή, το ίδιο, “αδερφό” κανάλι υπάρχει στα γερμανικά και τα αγγλικά. 

Σας ευχαριστούμε και καλή διασκεδαση!

 

2024 Μιχάλης Σαλαμπάσης. All Rights Reserved.