Σύντομο βιογραφικό

Μιχάλης Σαλαμπάσης. Γεννήθηκα στη Γερμανία όπου πέρασα την πρώιμη παιδική μου ηλικία, όμως μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έζησα για αρκετά χρόνια στην Αγγλία και την Αυστρία (Βιέννη), όπου πραγματοποίησα διδακτορικά και μεταδιδακτορικά προγράμματα με εθνικές και ευρωπαϊκές υποτροφίες. Σήμερα είμαι καθηγητής ευφυών τεχνολογιών διαδικτύου στο Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο, στην Θεσσαλονίκη. Η ανάγνωση βιβλίων, από επιστήμη μέχρι λογοτεχνία, εφημερίδες κάθε είδους, ακόμη και συσκευασίες προϊόντων, ήταν πάντα μια καλή παρέα και ευχαρίστηση. 

    Όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα με τις επιστημονικές μου δραστηριότητες, ασχολούμαι με δύο άλλες αγάπες μου, το θέατρο και τη λογοτεχνία. Περιέργως, η ενασχόληση μου με το θέατρο ξεκίνησε κάπως [περίεργα διαβάζοντας, σε μικρή ηλικία, τραγωδίες του Σαίξπηρ στην βιβλιοθήκη της ΧΑΝΘ. Από το 2021, είμαι απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου παρακολούθησα σπουδές που εστιάστηκαν κυρίως στον τομέα της δραματολογίας. Επίσης είμαι ο ιδρυτής του RINOKEROS που είναι ένας νέος Πολυχώρος και μια Κοινότητα Τέχνης με βασικούς άξονες την Καινοτομία και Ανοικτότητα.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις άλλες δραστηριότητές μου, ακολουθήστε αυτή τη διεύθυνση www.salampasis.gr και rinokeros.org
Image
Argentinierstrasse 16, A Novella
Image
2024 Μιχάλης Σαλαμπάσης. All Rights Reserved.